Dårlig mat på norske sykehjem


Dårlig mat på norske sykehjem

Belindaråttent epleBelinda

TV2 hjelper deg tester sykehemsmat. Halvparten av rettene smakte for dårlig. Brodin har smakt på potetene som fulgte med serien fra storkjøkkenet i Enebakk kommune. Brodin har sammen med TV2 kokk Wenche Andersen, den prisbelønte kokken Kari Innerå og ernæringsekspert Mone Sæland smakt på mat som sendes til 37 sykehjem i Norge.

Grlillkrydder på kyllingen

Maten er hentet hos fire storkjøkken på Østlandet som alle leverer mat til flere sykehjem. Det er noe grillkrydder på kyllingen her , dette er en merkelig rett , sier Kari Innerå ,som smaker på kyllingen fra storkjøkkenet som drives av Oslo Kommune. Men ikke alt var like håpløst. To gryteretter og en fiskegrateng fikk alle terningkast fire. Fiskegratengen var sprø og fin på toppen. Jeg tror min far gjerne kunne spist den der, sier Wenche Andersen.

Lite grønnsaker, mye mel

Hovedproblemet med maten er at den ikke smaker godt nok, og da får ikke de eldre i seg tilstrekkelig med næring. Det var også litt snaut med grønnsaker og det brukes dessuten for mye mel i rettene, og dette svekker næringsinnholdet. Maten skal jo være høydepunktet for de eldre som bor på sykehjem og da bør den smake godt, sier Wenche Andersen.