Europas mest skitne mann


BelindaEuropas mest skitne mann

 

Belinda

Europas mest skitne mann  bor  og sover i en askehaug

Den tsjekkiske mannen Ludvik Dolezal (58) blir ansett som Europas mest skitne mann fordi han sover og bor i en askehaug , skriver DailyMail.

58 åringen sa opp jobben brant alle sine eiendeler til aske og flyttet inn i askehaugen. Nå har han bodd der ett år . Haugen av aske ligger i et forlatt gårdshus. Ifølge DailyMail lider Dolezal av en psykisk lidelse som gjør at han ønsker å dele livet med ild og aske.

Det bare skjedde en dag – jeg bestemte meg for å si opp jobben for å leve med asken. Jeg hadde alt., jakke støvler , madrass og til og med en dyne. Men nå har jeg brent alt for å holde bålet i gang. Jeg må legge varm aske i klærne mine når jeg skal , for å holde varmen. Jeg ser ut som et helvete, da sier han.

Brenner alt

Dolezal forteller at alt han brenner alt som brennes kan. Han får også hjelp av folk som kommer og gir ham skrot han kan brenne. En radio er en av de få tingene han har beholdt.

Jeg brenner til og med gummi. Det er ikke noe problem. Og hvis jeg har skum fra en madrass kan jeg kaste på det også sier han

Men valget av bosted har skapt konsekvenser for mannen.

Jeg har konstant pusteproblemer , sier Dolezal.

Store askepartikler

Bjørg Marit Andersen er hygiene- professor og tidligere smitteoverlege ved Oslo universitetssykehus. Hun sier til VG at Dolezal kanskje ser veldig møkkete ut – men at det ikke nødvendigvis er like uhygienisk  som det ser ut til.

Hvis det er sikkelig brent avfall harn bor i , er det ikke nødvendigvis så uhygienisk . Det blir som å bo i en haug med kokos. Men dersom han har organisk avfall i haugen sin og går på do der, blir det verre., da er det som å bo i en avfallshaug, sier Andersen.

 

Hun forteller videre at han dår de samme skadene som en røyker: Han vil få partikler av aske i lungene. Forskjellen er bare at partiklene er større.

Han står nok i fare for å puste inn store askepartikler, som ikke er bra. Disse hoster han nok opp, sier professoren.