Go to ...
RSS Feed

april 15, 2021

Ja- og nei mat


-Lavkarbo er trendy

 

 
 
 
 
 
 
 
Det finnes to typer karbohydrater i maten:
De raske og de langsomme.
Det er de raske karbohydratene som vi ikke må spise for mye av.
Mat med disse karbohydratene er: skolebrød,
kaker, loff, brus og sjokolade.
Det vil si mat som inneholder mye hvitt mel og sukker.
 
 
 
 
 
 
 
De langsomme karbohydratene får kroppen til å fungere bedre.
Typisk mat med disse karbohydratene er: grovt korn, fullkornsvarer, grovt  brød, knekkebrød,
bønner, frukt og grønnsaker.
Overalt i aviser og ukeblader skrives det om denne typen dietter.
Lavkarbodietter er dietter som anbefaler oss å spise mindre karbohydrater spesielt de raske.
Det finnes mange ulike typer lavkarbodietter hvor man kan
spise alt fra ingen til noen karbohydrater.

 

Selv om man spiser mindre fett og karbohydrater
er det viktig å være aktiv, gå turer,
trene og å spise i små porsjoner.
Det er og viktig å ikke drikke for mye brus og ikke spise for mye godteri i løpet av uken.

 

For mye sukker er ikke bra fordi kroppen ikke trenger det,
det er også bannlyst i lavkarbodietter.

 

Man skal være forsiktig med å spise for mye gatekjøkkenmat fordi den inneholder for mye karbohydrater og fett. Mange
Ungdommer og mange andre spiser hurtigmat fordi den er
enkel å få tak i.

 

Frukt og grønnsaker er viktig for å få energi og vitaminer.

 

Det kan være lurt å unngå hyllene med snop i fremtiden!

 

Belinda & Silje.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

More Stories From Uncategorized