Plastinnpakket purre trekkes fra markedet


Plastinnpakket purre trekkes fra markedet

BelindaPurreløkBelinda

68 år gamle Helen Holm ble oppgitt over en plastinnpakket purre med avskåret topp i grønnsakshyllen – til en kilopris mange ganger høyere enn for vanlig purreløk.

Etter at mange tusen forbrukere stemte Holms protest mot både bruk av unødvendig emballasje og mot matsvinn, har Bama nå trukket produktet fra  markedet.

Dette skjer etter at det viser seg at leverandøren som sto bak produktet, kastet de avskårne purretoppene rett i søpla.

 

Dette skriver Bama:

” Facebook – innlegget som ble publisert tidligere denne uken har fått stor oppmerksomhet og mye støtte på sosiale medier de siste dagene.  Bama tar dette forbrukerengasjementet på største alvor, fordi det viser med all mulig tydelighet at frukt og grønt er en produktgruppe norske forbrukere er opptatt i stadig større grad og som et ledd i deres økende fokus på egen sunnhet og helse.

Vi hilser derfor engasjementet velkommen , og har derfor allerede invitert initiativtakerne til et møte og videre dialog for å bruke forbrukerreaksjonene i vår videre utvikling innenfor emballasjeområdet.”

Deretter redegjør selskapet for at den plastinnpakkkede purren nå vil forsvinne fra hyllene:

” Det skal presiseres at emballert purre var et prøveprosjekt knyttet til en av våre kjedekunder og i et begrenset geografisk område i Oslo- regionen.

Leverandøren av det emballerte partiet med purre har for øvrig bekreftet at avskjæret ble kaset og produkter er  trukket fra market.”

 

Hentet fra VG