Slik blir det nye lekeapparatet på Torget


Larvik kommune utlyste en konkurranse blant alle barnehagene og barneskolene i Larvik og fikk inn 80 tegninger.
Valget falt på et kjempestort bøketre tegnet av Krisoffer Paulsen Inderberg på 5 1/2 år, og nå skal den unge arkitektens tegning bli til en virkelig installasjon.

Det store bøketreet skal lages i Danmark av det danske selskapet Monstrum, som også har laget flere installasjoner for blant annet tivoli i København, som vant anbudskonkurransen og kom med beste løsningen for bygging.
– Vi synes forslaget de kom med var det absolutt beste av de åtte tilbudene som kom inn, og det tilfredsstiller våre krav til både sikkerhet, funksjonalitet og utforming.

Innholdsrikt

Larvik-Image-0_1
I det 6 meter høye lekeapparat skal barn kunne klatre opp i trekronen og ut på grenene for å hvile seg eller nyte utsikten mellom sprekkene, som er grønne løv.
Nederst blir det et lite trehus for de minste, langt opp et hemmelig rom med utsikt for de største. Også blir det sklier og brannmannsstang for den som vil fort ned.
– Lekeapparatet er også tilrettelagt for handikappede, så her skal ALLE få lov til å leke seg sier Malmquist og Haggelund.

Stort prosjekt

De to sier lekeapparatet er et stort prosjekt for kommunen, men at de er stolte av at det har gått å realisere så raskt.
– Ikke minst skyldes det et solid bidrag fra Larvikbanken på 250.000 kr.
Installasjonen, som skal stå i utkanten av det nye torget, skal byggemeldes på vanlig måte, og i disse dager blir det sendt ut nabovarsel

Vi håper at lekeapparatet er på plass til 17.mai og vi gleder oss veldig sier prosjektlederne.