Å ta buss som rullestolbruker


Buss og rullestolbrukere

Illustrasjonsbilde fra nettbuss Illustrasjonsbilde fra nettbussBelinda
Når du speider rundt i byen ser du mange busser m det er vel og bra men ikke hvis du sitter i rullestol og er avhengig av hjelp for kunne ferdes med buss. Den som er med må kanskje ha med seg en skrutrekker og løfte en tung lem uten håndtak.
Dette er meget provoserende å høre om fordi man vil være mest mulig selvhjulpen når man er ute en fredagskveld ute på byen . å vite at man må ha med seg følge på bussen hjem. I Stavanger er dette tilfellet en realitet .
Når man i tilegg klarer å prestere å kjøre forbi en rullestolbruker , når man er 3 busser er det å gå for langt !
Mens i Oslo er det blitt tegnet et mer positivt bilde av situasjonen , de har tenkt på oss hjulbente når vi skal ferdes med buss.
Bussjåfører må hjelpe til uansett om man er eldre eller sitter i rullestol synes jeg , det er en del av yrket deres. Jeg har opplevd det helt annerledes når jeg ferdes med dobbeltdekkere rundt om i Europa . Jeg har aldri opplevd noe negativt på buss.
Bussselskapene bør tenke på å gjøre tilgangen på bussen bedre for oss hjulbente!
Hele Norge burde tenke over tilgangen på bedre busstransport for rullestolbrukere!
Sjåførene skal ikke være så lite høflige at de bare ser i speilet at en rullestolbruker venter på å få komme om bord uten å åpne rampen for dem.
Dem som tar buss med en rullestolbruker skal ikke måtte ha med seg skrutrekker , hver gang de skal ta bussen med en hjulbent
Busselskapet må da ha sjåfører som er kompetente i yrket sitt
Belinda