Er sukkerfri sjokolade sunt?


SAMSUNGBelindaukkerfrie sjokolader ikke sunt likevel
Trodde du sukkerfrie sjokolader var sunt? De inneholder MER fett enn Freias melkesjokolade.
De fleste kjøper dette fordi de tror det er sunt, men det er heller tvert imot. Nordmenn er blant de som spiser aller mest sjokolade i hele verden. I fjor spiste vi sjokolade for over fem milliarder kroner. Men de fleste vet at sjokolade ikke er sunt og trolig derfor har det dukket opp mange sukkerfrie varianter den siste tiden.
”Sjokoladeprinsens frihet: Sunn melkesjokolade fri for sukker. Mindre kalorier i hverdagen.” Slik lyder markedsføringen av de sukkerfrie sjokoladene som finnes på det norske markedet. Men er det egentlig så sunt? Svaret er et rungende nei, ifølge ernæringsfysiologer. Det er ikke sunt i det hele tatt, Det er direkte lureri å skrive dette på pakken. Mer fett og nesten like mange kalorier

 

samarbeid med ernæringsfysiologen har TV2 hjelper deg gått de sukkerfrie sjokoladene etter sømmene. Vi har undersøkt næringsinnholdet på seks sukkerfrie sjokolader og resultatet er nedslående.
Alle de sukkerfrie sjokoladene bortsett fra èn (Damhert) inneholder MER fett sammenlignet med vanlige sjokolader med sukker, som Freia melkesjokolade. De sukkerfrie sjokoladene inneholder mer fett og nesten like mange kalorier. De inneholder også jevnt over mer av det mettede fettet, altså det usunne fettet. Søtet med sukkeralkohol.
Les mer på http://www.tv2.no/underholdning/tv-2-hjelper-deg