Fakta om Kon tiki


Kon Tiki flåten ble bygget av balsatre. Det er et lett og mykt trevirke fra det tropiske løvtreet Ochrom a lagopus som kommer fra det nordvestlige Sør-Amerika. Fargen på dette er lys og gråhvitt med brune striper. Det ble ikke brukt spiker eller ståltråd. Det ble kun brukt tau av hamp, bambusskudd, bananblader og noen få furuplanker.

Seilasen startet den 28. april 1947 i Peru i Limas havneby Callao. Den endte tilslutt på et korallrev ved Raoia i Polynesia den 7. august etter en seilas på nesten 8000 kilometer i 101 dager.

 

I 1951 kom den første Kon Tiki filmen. Filmen het Kon Tiki. Heierdal var både med å redigere filmen og spilte selv. Filmen fikk 1 Oscar for beste dokumentar.

I 1951 kom boken som het Expedition Kon-Tiki. Den ble oversatt til en rekke språk. Boken kom ut samme år på norsk under navnet Kon Tiki. Den ble en bestselger.

 

Den nye innspillingen av Kon Tiki filmen har Norgespremierie den 24. august. Jeg tror den blir veldig bra. Filmen har et budsjett på 93 millioner kroner og er laget av skaperne bak Max Manus filmen.