Innbrudd på Oslo S


Innbruddet på Oslo S.

Det var en mørk kveld i desember, gatene i Norges hovedstad var for det meste stille. Men ett sted var det liv, nemlig Oslo S. To menn i 20 årene brøt seg inn på Oslo S. Det var knust glass , mennene hadde greid å komme inn i bygningen via den knuste glassdøren. De fant stasjonens minibank, den ene Ken – Robert sa til Johnny. Vi grabber noen kontanter fra denne maskinen her, så kan vi kjøpe julegaver for det vi finner.

De to rutinerte mennene fant en måte å bryte opp minibanken på, de hadde en øks i sekken.

Politiet ankom åstedet før Johnny og Ken- Robert rakk å foreta seg noe. Kompisene river seg løs fra håndjernene, de klarer å rømme ut av politiets varetekt

Thorbjørnsen, sa den ene politibetjenten henvendt til Ken – Robert. Er du på ferde igjen?

Olsen sa den samme politibetjenten til Johnny. Dere er arrestert for innbruddsforsøk, ikke lag så mye styr denne gangen.

Mennene flirte hånlig mot minibanken, søren sa Johnny til Ken – Robert. Her er det ingen ting å finne på , vi drar til Berlin.

Berlin er ikke bare en verdensberømt hovedstad, hvor det bodde mange folk men også et mekka for innbrudd.  Se sier Johnny til Ken- Robert. En minibank, skal vi rane den? erter han, trekker kompisen med seg uten å vente på svar. De ser ikke særlig rene ut etter å ha streifet rundt i Berlins skitne gater i timevis.

Så går Ken- Robert bort til minibanken for å bryte den opp, han tar øksen omhyggelig opp av sekken.  Etter å ha brutt opp minibanken finner han 200 tusen Euro cash. Kompisene deler 100 tusen seg i mellom. Når kvelden kommer får Johnny vite at han og kona Stine venter en liten gutt på Rikshospitalet i Oslo. Familien Olsen har hjemmeadresse Tøyen.  Nå ville jeg heller vært hjemme blant bleier, barnegråt og frustrerte koner enn å være i denne teite byen med deg , mumler Johnny og ser litt oppgitt bort på Ken- Robert.

Hvorfor må du og dine frustrerende tanker og følelser ta opp tiden min hele tiden? spør Johnny stadig mer oppgitt .

Så gåren familie på 4 forbi dem, det er familien Meyer bestående av mamma Nicole pappa Felix og barna Sebastian og Diana.

Når Johnny ser Felix tar han opp øksen av sekken og hogger til. Øksens hogg treffer Felix i tiningen. Han faller om og dør momentant, nei sier Nicole. Nå må vi planlegge en begravelse også. Men før noen rekker å si noe mer kommer politiet for å anholde, Johnny og Ken- Robert, før reisen går hjemover til Oslo.

Når de kommer hjem ser konene deres både sjokkerte og undrende på dem. Skjønt Stine Johnnys kone har gått langt over termin, med sønnen Mathias fordi hun har ventet på at Johnny skal ta sin tørn som småbarnsfar.

Hvor søren har du vært? spør Stine og ser sint ut mens hun ser opp på ektemannens lange kropp. Her har jeg gått rundt i ukevis og ventet på at Mathias skal melde sin ankomst, mens du har brutt opp en minibank, og begått et øksedrap i Berlin, sammen med Ken- Robert Thorbjørnsen.

Begynn å studere et eller annet Johnny, for jeg vil ikke at lille Mathias skal vokse opp med en pappa som driver med kriminelle ting. Ok sier en presset Johnny endelig , jeg skal sette meg på skolebenken for din og guttungens skyld.

Lørdag 24. desember på selveste julaften mens «Tre nøtter «til Askepott går på Nrk kommer lille Mathias til verden 3500 gram og 51 centimeter lang til verden.

Nå er det slutt på den kriminelle delen av meg Stine , sier Johnny og ser med et ærlig blikk bort på kona.

 

Det har gått verre med Ken – Robert siden de kom hjem, han er sengeliggende, med mange apparater rundt seg, det er som om han ligger i sengen og spør om noen  vil tilgi en innbruddstyv  av en idiot som ham. Han har en hjertemonitor som følger med på hjerterytme og puls. Men monitoren piper etter noen timer, den sier i fra at den ikke lenger klarer å holde Ken- Robert i live. Han dør samme kveld akkurat når «Dagsrevyen» går på Nrk. Når Johnny får vite om kompisens død, sukker han tungt, mens han lytter til julemusikk på favorittradiokanalen P4. Jeg begynner med nettstudier i januar Stine sier Jonny etter å ha barbert seg og tatt seg en god varm dusj. Det er akkurat som om Mathias skjønner hva faren sier fordi når han hører ordet nettstudier åpner han øynene, gjesper, ser fornøyd på faren og lukker øynene.

Turen til Berlin gir Johnny lyst til å bli politi selv, da må han gå 3 – 4 år på Politihøgskolen, dette synes Johnny er kjempe spennende saker, han får lære om profesjonell etterforskning, hvordan han bruker håndjern. Etter de 3- 4 årene med studier er ferdig er Johnny etterforsker ved Oslo Politidistrikt, han blir satt til å jobbe ved Drapsavsnittet. Den første saken som Johnny får på pulten er drapet på 8 år gamle Flora Eriksen, elev ved Vålerenga barneskole, hun gikk i 3. klasse. Floras medelver er sjokkerte, purkebilnår de ser at flagget står på halv stang. Hele gymsalen er full av 3. klassinger. Lengst fremme står det et bilde av Flora. Flora ble drept i en trafikkulykke, ferden gikk fra Alnabru til Ekeberg. Johnny og kompanjongen hans Lars- Fredrik får melding om drapet klokken 22:00 om kvelden.

Når de ankommer åstedet er det ingen der så de setter opp sperrebåndene. Journalister fra VG, Dagbladet, NRK står bortenfor sperrebåndene, og prøver å få en kommentar ut av Lars- Fredrik.

Kan du si noe om hendelsesforløpet? Nei svarer Lars- Fredrik, det kan jeg ikke på grunn av taushetsplikten.

Obduksjonsrapporten er ikke klar heller, mer enn det sier jeg ikke.

Nå er det Johnnys tur til å snakke, vennligst trekk dere tilbake. Vi kan ikke gå ut med noe mer uansett. Til slutt gir de pågående journalistene opp jakten på ledetråder. Puh mumler Lars- Fredrik Jørgensen lettet.

 

Etter som dagene går blir DNA- prøvene stadig tydeligere , teknikerne har jobbet på spreng for å finne ut hvordan 8 år gamle Flora ble drept.  Bilspor er synlige over hele kroppen.

Bilen som kjørte på offeret er en Ford Focus AD registrert sort lakk 99 modell, sier teknikeren over telefon til Johnny og Lars- Fredrik.  Ok takk for hjelpen sier Johnny med sin dype røst.

Nå har vi flere spor og gå etter, når vi skal avhøre vitner i morgen. Nå er klokken så mange at vi kan dra hjem sier Johnny.

Morderen som kjørte på Flora var en mann i 70 årene, som hadde drukket lit for mye whisky. Nemlig iren Michael Allen, som kom kjørende i 100 kilometer i timen i 50 sonen.

You are under arrest Mr. Allen! sier Johnny på  sitt mest gebrokne skole engelsk, mens han kjører morderen inn i den harde murveggen på politistasjonen , han blir ført inn i fengselscella . Der sitter han sammen med Fritz- Victor Hansen.

Fritz Victor sitter inn på grunn av ildspåsettelse , han er rundt 190 høy. Fritz Victor har blondt fett hår , knall blå øyne.

Dagens middag i fengselet er kjøttkaker i brun saus og noen vasne poteter fra First Price.

Ette å ha sonet ferdig dommen , nyter de friheten , politimennene   trekker et lettelsens sukk når de er ferdige med denne vanskelig saken.

Endelig ferdig, nå kan vi gyve løs på neste sak sier Johnny.

Hakuna Matata Olsen humrer Lars- Fredrik

Saken ble løst i juni 2008

VG hadde en stor sak om drapet på Flora Eriksen, det ble førsteside på førsteside.

God sommer Jørgensen sier Johnny og tar et hardt tak rundt kollegaen.

Sommernatten er varm, solen har nettopp gått ned over åsen. Johnny får plutselig en telefon om et nytt drap, jeg hadde egentlig tenkt å dra hjem, men jeg kan vel snuse litt i denne saken først. Hvor ligger åstedet? spør Johnny innringeren. Ullevål svarer damen. Kjente du drapsofferet? spurte Johnny. Ja offeret er faren min sa den sorgtyngede stemmen. Jeg må ha navnet og høyden får jeg kan gå videre i saken. Fabian Enger sier Elvira, han er 60 år. VI drar bort og sjekker sier han OK sier Johnny og legger på røret.  Nå kan jeg endelig dra hjem sier han.  Bilen er god og varm når han setter seg inn.  Bmw- en

har som alle andre biler et handsfree sett. Da var det ut å sj835376_88861470ekke den saken . Ullevål neste . Johnny kommer frem til huset , han ringer på. Døren åpnes og det lyse hodet til Elvira dukker opp. Hei sier Elvira når hun ser Johnny, godt å se deg vi vil ha denne saken oppklart så fort som mulig. La meg se på bilder av drapsofferet før jeg kan gå videre. Elvira henter frem et album med noen bilder. Dette er tatt høsten 1989 sier hun og viser politibetjenten bildet. Hva kan han ha blitt drept av? Det ligger en blodig kjøkkenkniv på kjøkkenbordet, som sannsynligvis er drapsvåpenet. Hvor ligger han? På soverommet sier Elvira. De går opp trappen, til soverommet der Fabian ligger, han har synlige kuttskader i hodet. Vi kontakter Rettsmedisinsk Institutt så får de obdusere ham sier Johnny og går ned trappen og ut døren.

Vel hjemme tar Johnny av seg uniformen. Han kryper opp i sengen ved siden av Stine, som har sovnet. Hele huset er helt stille, klokken 03:00 om morgenen. Johnny begynner å bevege seg, stille så han ikke vekker Mathias og Stine. Ja, da var det ut på et nytt oppdrag mumler Johnny. Han henter jakken til uniformen, og så selvfølgelig luen. Slipset og skjorten er allerede på. På kontoret møter Johnny Lars- Fredrik og en bunke med drapssaker å etterforske. Å søren, ikke rart jeg ikke har overskudd til å være småbarnsfar når jeg kommer hjem herfra. Hvilken sak bør få førsteprioritet?  Han begynner øverst i den voksende bunken, jobber seg nedover.

Han plukker ut den saken som skal få prioritet først, det er et barnedrap som skjedde like ved Siggerud. Det er en 13 år gammel gutt Larry Smith, han går i 8. klasse på Majorstuen Ungdomskole. Klasserommet er lyst. Pultene er fremdeles tomme. Larry var en skøyeraktig type som likte å være sosial. Han likte å være blant venner å spile TV- spill  han spilte kort også.krim

Lærerne sitter å planlegger dagen når de hører at det banker på døren. Politiet sier Johnny , det gjelder Andreas Smith. Vet dere noe om når eller hvor han ble drept?

Simon Eliasen sier læreren til Larry og reiser seg , vi vet han at han var på vei hjem fra skolen da det skjedde.  Han sto og ventet på bussen , men da den endelig kom gikk Larry over veien i det bussen kom kjørende. Den kjørte over ham.

OK Takk sier Johnny høflig mens han går ut til bilen og kjører på kontoret. Da har vi i hvert fall litt mer å gå på Lars- Fredrik, ja jo flere ledetråder og spor vi  har å gå etter jo fortere får vi løst saken. Betjentene drar hjem til adressen til Larry for å finne ut mer om ham.angreip-politibil-med-murstein

De ringer på døren der det står Smith, de bor på Tøyen, det gjelder sønnen deres, han er drept av en påkjørsel av skolebussen.  Har dere noe etter ham som han likte godt? spør Lars – Fredrik beskjeden. De finner mange av tingene til Andreas over hele huset.

 

Han likte å lese , han hadde en stor interesse for Ringens Herre bøkene av JRR Tolkien  Han rakk å lese ut

835376_88861470

hele triologien før det skjedde. Vi undersøker litt til før vi kommer med noen konklusjon i saken Men dere bekrefter at
det er sønnen deres og ikke en annen? spør Johnny som har vært taus lenge. Ja det kan vi sier Scott og Holly Smith nesten samstemte. Takk sier betjentene i kor på vei ut døren. Familien var fra

i håndjern_0

New York , det kunne man høre tydelig Rettsmedisinsk Institutt bekrefter helt riktig politiets mistanker om påkjørsel, når de får tilbake svarene på DNA- prøven. Da Var Nok En Sak Løst !sukker de to herrene lettet

Skrevet av Belinda M. Ness 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

More Stories From Uncategorized