Kunstig intelligens.


Ole radar

 

 

 

 

skrevet av Ole Reidar Hansen

I de siste årene har forskere prøvd å knekke mange koder til kunstig intelligens. I dag har programmerere greid å lage kunstig intelligens.

I mai i fjor kom tre forskere med ett program som het Eugene Goosman. Det dataprogrammet har blitt utviklet av to amerikanere og en russer. IBM har laget en datamaskin med kunstig intelligens. Den heter Watson. IBM laget Watson i forskjeller

språk. Watson kjører på suse linux server 11.Watson kan lære seg alle verdensspråk og kan oversettes alle verdensspråk.

Kunstig intelligens kan hjelpe oss i hverdagen.

Du har en tv-boks hjemme. Den tv-boksen har kunstig intelligens. Hvis du har programert tv-boksen til å ta opp Hotell Cæsar kl 18 så kan den si ifra at TV2 sender Hotell Cæsar kl 15.

Mobiltelefon kan snakke til deg om at du må huske å gå til legen i dag for eksempel.

Det hadde vært fint om word kommer med kunstig intelligens. Når jeg skriver i word kunne word rettet norsk grammatikk. Jeg tror det kommer om noe år.  Det blir deilig synes jeg. Da kunne word lære seg min skriverstil. Og programmet Ordprediksjon blir mye bedre med kunstig intelligens.

Jeg har en ide om at vi må programmere kunstig intelligens med symboler slik at maskinen forstår det vi sier til den. Slik kan maskinen tenke i symboler.

Om 5 år sier datamaskin hei til deg når du kommer på jobb.

 

 

Ole Reidar