Go to ...
RSS Feed

september 23, 2021

Sopphøsten


Noen soppsorter er uspiselige og andre er spiselige.

 

Fluesopp er giftig. Hvit fluesopp er giftig, Giftslørsopp er en uspiselig soppart, fordi den er farlig. Grønn fluesopp er også blant de farligste.

 

Kantarellen er spiselig, den brukes i mange retter. Blek piggsopp er en sikker soppart som det går an å spise. Den er lett å kjenn igjen på grunn an pigger under hatten. Matblekksoppen er den soppen du kan ta med deg i plastposen. Bør holdes fuktig til den tilbredes

Sauesoppen dukker opp to ganger i løpet av soppsesongen , man finner den i mengder. Franskbrødsoppen er dobbeltgjengeren til Sauesoppen.

Rød fluesopp er den mest kjente giftige sopparten i Norge. Blek sandmorkel og vanlig sandmorkel. Enkelte sopparter er  farlig som rå, men bra som stekt eller kokt

 

Hvitløksstekte kantareller på toast

 

Fremgangsmåte:

 

4 porsjoner

 

600 g rensede kantareller
2 hvitløkfedd, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
2 ss hakket gressløk
3 ss hakket persille
4 skiver godt brød
4 eggeplommer
100 g lettsaltet potetgull
smør til steking
olivenolje
salt og kvernet pepper

 

Drypp brødskivene med olivenolje og toast dem under grill i ovn. Stek sopp, hvitløk og sjalottløk i godt med smør. Krydre med salt og pepper. Tilsett gressløk og persille og fordel soppen på brødskivene. Legg en eggeplomme på toppen og pynt med potetgull.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

More Stories From Uncategorized